{ "title": "Kuru Erik", "image": "https://www.erik.gen.tr/images/kuru-erik.jpg", "date": "20.01.2024 03:30:27", "author": "selvi un", "article": [ { "article": "
Kuru Erik, birçok çeşidi ve rengi bulunan erik lif bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Erik bir yaz meyvesidir. Kurutularak birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılabilir. Antioksidan bakımından iyi bir kaynak olan erik, bol miktarda c vitamini içermektedir. C vitamini sayesinde kuru erik vücudu hastalıklara karşı koruyarak vücut direncini arttırır. Kalori bakımından oldukça düşük bir içeriğe sahiptir. Bu özelliği ile lif bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Zayıflamak isteyenler için vazgeçilmez bir gıdadır. Eriğin en büyük faydalarından birisi de demirin emilimini arttırmasıdır. Bu sayede demir eksikliğinden kurtulmak için kuru erik yenmelidir. Antioksidan etkisiyle kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. C vitamini bakımından zengin bir kaynaktır. Kansızlığa, erken doğum gibi problemlere karşı faydalıdır.

Lif yönünden zengin olduğu için sindirim sisteminde olumlu etkileri vardır. Bu etki sayesinde şeker hastalığı ve kalp hastalığına karşı vücudu korur. Bağırsakların iyi çalışmasını sağlar. Devamlı kabızlık çekenler kuru erik tüketirse kabızlık sorununu düzenleyebilir. Kan şekerini dengede tutar. Kuru erik menopoz sonrasında ortaya çıkabilecek kemik rahatsızlıklarına iyi gelir. Zayıflama problemi olanlar için kuru erik tüketimi faydalı sonuç verecektir. Lif bakımından zengin olduğu için tok kalma süresini uzatır. Açlık hissini ortadan kaldırır. Kuru erik kolesterolü düzenler. Bu sayede damar tıkanıklığını önüne geçer. Aynı zamanda romatizma, kolon kanseri, astım gibi hastalıklara karşı koruma görevi görür. Kuru erik böbrekler için de faydalı bir meyvedir. Vücudu böbrek hastalıklarına karşı korur. Adet düzenleyici özelliği vardır. İdrar söktürücü özelliği vardır ve vücudun terlemesini sağlar. Beden ve zihin yorgunluğuna karşı iyi gelir.
" } ] }