{ "title": "Japon Eriği", "image": "https://www.erik.gen.tr/images/japon-erigi.jpg", "date": "21.01.2024 06:48:24", "author": "ismail veske", "article": [ { "article": "Japon Eriği; Son yıllarda dikimi ve tüketimi yükselen Japon grubu erikler, Akdeniz ve Ege bölgesinde kendisine dikim yeri buldu. Japon eriği geniş çeşitleri ile mayıs ve ekim ayları arasında üretimi yapılarak pazara sunuluyor. Türkiye'de yetiştirilen Japon erikleri iç pazardan daha fazla ihracata gönderildiği öğrenildi. Japon erikler özellikle Rusya, Dubai, Arabistan ve Mısır gibi ülkelerin meyve pazarında fazla yüksek talep görüyor. Eylül ve ekim aylarında hasadı yapılan Japon erikleri soğuk hava deposunda 60 ve 120 gün kadar bulundurularak kış aylarında iyi fiyatlara pazarlanıyor.