{ "title": "Erikli Pasta", "image": "https://www.erik.gen.tr/images/Erikli-Pasta-75.jpg", "date": "19.01.2024 10:49:34", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Erikli pasta: Pasta içine katılmış değişik maddelerle tat verilmiş özel bir tatlıdır. Çok fazla çeşidi vardır. Krema ile kaplı olur ve çeşitli çikolata ve meyvelerle süsleyerek hoş bir görüntü ortaya çıkarılır. Hamuru kabartmak için maya kullanılmaz, kabartma tozu ile hamur kabartılır. İçerisine krema sürülür ve tatlandırılır. Pasta günümüzde genel olarak, düğünlerde, doğum günlerin de nişanlarda, sevgililer gününde, yılbaşında bu tür özel günlerde yaptırılır. Bu tarz pastalar özel tasarım olabilmektedir. Özel günlerimizin vazgeçilmezidir. Her insanın damak tadına uygun pasta çeşidi vardır. Erik pastaya mayhoş bir lezzet katar. Meyveli pastaların vazgeçilmez meyvelerinden biri de eriktir. Hem görsel olarak hem de lezzet olarak pasta da önemli bir yere sahiptir.

Erikli pasta tarifi malzemeleri
Kreması için
Erikli pasta nasıl yapılır?

İlk olarak şeker ve yumurta mikser yardımı ile iyice çırpılır. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya eklenir ve karıştırılır. Kek kalıbı yağlanır ve unların. Hazırlanmış kek hamuru kalıbın içine dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında içi pişene kadar pişirilir. İlk 15 dakika fırın açılmamalıdır. Kreması için ise nişasta, un süt karıştırılır ve kıvam elde edilince ocak kapatılır. Krema ocaktan indikten sonra 1 paket vanilya eklenir. Kek 2 parçaya ayrılır ve içerisine krema sürülür. Kremanın üzerine çekirdekleri çıkmış erikler koyulur ve kek ile kapatılır. Kekin tamamı krem şanti ile kapatılır. Üzeri erik ile süslenir. Dolapta dinlendikten sonra servis edilir.
" } ] }