{ "title": "Erikli Kek Tarifi", "image": "https://www.erik.gen.tr/images/Erikli-Kek-Tarifi-66.jpg", "date": "21.01.2024 00:48:30", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Erikli kek, Ülkemizin her bölgesinde çeşit, çeşit kekler yapılmaktadır. İlk bahar geldiğinde erikli kek hazırlanır ve afiyetle yenir. Erikli kekin istediğimiz lezzette olması için eriklerin çok ekşi olmaması gerekir. Bunun için kırmızı erik kullanırsak çok güzel sonuç alabiliriz. Hem kırmızı erik servis tabağına konulduğunda göze çok hoş görünür. Sunumunda çay ile servis yapabilirsiniz. Kolay bir şekilde kekin tarifini yapalım. Beğeneceğini umduğumuz erikli kek pratik ve zaman almadan misafirlere ikram yapabileceğiniz bir kektir.

Erikli kek için gerekli olan malzemeler
Ara katları için
Erikli kek nasıl yapılır?

Hamurun hazırlanması için derin bir kap alarak içerisine tereyağını pudra şekerini koyup mikser ile çırpıyoruz. 3-4 dakika sonra krema kıvamına gelince, üzerine sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edelim. Yumurtaları teker, teker kırıp çırpmaya devam edelim. Daha sonra vanilyayı, kabartma tozunu ve unu ekleyerek az daha karıştırıp, bir kenarda dinlendirelim. Erikleri yıkayıp önce ortadan ikiye kesip çekirdeğini çıkartalım. Sonra da ince ince dilimle yelim. Bir kâsenin içerisine koyup üzerine toz şekeri serpiştirelim ve erikler sulanıncaya kadar el ile karıştıralım. Fırın tepsisini yağlayıp içine kek hamurunun yarısını dökerek, düzgün bir şekilde tepsinin zeminine yayalım. Hamurun üzerine ince dilimlediğimiz erikleri yatay bir şekilde dizelim. Kalan hamuru eriklerin üzerine dökerek düzeltelim. Hamurun üst kısmına kalan erikleri dizerek süsleyelim. Erikleri dizdikten sonra kâsenin içerisinde biraz erik suyu kalacak onun tadını değerlendireceğiz. Erik suyunun içerisine pudra şekeri ve limon suyunu ilave ederek karıştıralım. Sonra fırça ile erikli kekin üzerine sürelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Soğuk servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }