{ "title": "Erik Turşusu", "image": "https://www.erik.gen.tr/images/erik-tursusu.jpg", "date": "20.01.2024 01:51:45", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Erik turşusu, diğer turşu türleri gibi kış geldiğinde severek tüketeceğiniz bir turşu çeşididir. Yaz aylarında küçük büyük herkesin sevdiği yeşil erikle dilerseniz harika bir turşu kurabilirsiniz. Artık her sebzeyle, meyveyle, hatta yumurta gibi besinlerle turşu yapılmaktadır. Turşunun probiyotik etkisi nedeniyle uzmanlar her zaman tüketilmesini tavsiye ederler. Bu nedenle kış için farklı bir turşu hazırlamayı isterseniz, erik turşusunu yapmanızı öneririz. Vereceğimiz tarifle kışın severek tüketeceğiniz turşuyu birlikte yapalım. Kolay gelsin.

Erik turşusu için gerekli malzemeler
Erik turşusu nasıl yapılır?

İlk önce erikleri iyice yıkayın ve suyu süzülsün diye kevgire alın. Daha sonra içine 1 kg erik sığacak olan bir kavanozun içine yarısından az su koyun. Buna üzüm sirkesini, tuzu, limon suyu ve toz şekeri ilave edin. Suyun içinde hepsi karışıp, eriyinceye kadar karıştırın. Her zaman turşu suyu hazırlarken tavsiye edeceğimiz çiğ yumurta testini yapabilirsiniz. Yani yumurtayı suyun içine atarak, suyun üzerine çıkıyor mu diye bakın. Eğer yumurta suyun üzerine çıkarsa, turşunun tuz oranı iyidir.

Şimdi süzülmüş erikleri suya atabilirsiniz. Buna sarımsakları ve diğer baharatları da koyun. En üstüne kereviz saplarını koyarak, kavanozun kapağını hava almayacak şekilde iyice kapatın. Ortalama olarak en geç 30 günde erik turşusu tüketmeye hazır olacak. Kullanmak için kapağını açınca, buzdolabında saklarsanız daha uzun süre dayanabilir ya da soğuk bir yerde saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }