{ "title": "Erik Diyeti", "image": "https://www.erik.gen.tr/images/erik-diyeti.jpg", "date": "19.01.2024 06:11:22", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
Erik Diyeti, Baharın en güzel meyvelerinden olan erik diyetisyenlerin önermiş olduğu besinlerden olmaktadır. Son zamanlarda sıklıkla diyet listelerinde ara öğün için önerilen erik B vitamini ve C vitamini açısından oldukça zengindir. Bundan dolayı erik bağırsakları yumuşatır ve hazmı kolaylaştırır. Kilo vermeyi desteklemektedir.

1. Gün

Sabah: 2 dilim (İnce) kepek ekmeği, 1 dilim yağsız, tuzsuz beyaz peynir, 1 adet domates ve 1 adet salatalık, 5 adet zeytin, 1 adet ceviz 3 adet badem ve 3 adet fındık, 1 adet kivi ya da elma.

Öğle: Yemekten önce 200 gram yeşil erik, 1 adet gevrek simit, 1 porsiyon çoban salata, 1 kâse cacık.

Akşam: Yemekten önce 200 gram yeşil erik, 1 porsiyon yağsız et sote, 1 porsiyon salata.

2. Gün

Sabah: 1 adet ekşi elma, 2 dilim (İnce) kepek ekmeği, 1 parça yağsız peynir, 1 adet ceviz, 3 adet fındık ve 3 adet badem.

Öğle: Yemekten önce 1 porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon taze fasulye yemeği, 1 bardak ayran ya da cacık, Yemekten sonra 1 porsiyon yeşil erik.

Akşam: Yemekten önce 1 porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon taze kabak yemeği, 3 çorba kaşığı kadar yağsız yoğurt, 1 porsiyon salata.

3. Gün

Sabah: 2 dilim kepek (İnce) ekmeği, 1 dilim tuzsuz, yağsız peynir, 1 adet domates ve 1 adet salatalık, 5 adet tuzsuz zeytin, 1 adet ceviz, 3 adet fındık, 3 adet badem, 1 adet kivi ve 1 adet elma.

Öğle: Yemekten önce bir porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon fırında tavuk, 1 kâse ayran.

Akşam: Yemekten önce 1 porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon salata, 2 dilim tam buğday ekmeği.

4. Gün

Sabah: 2 dilim (İnce) kepek ekmeği, 1 dilim tuzsuz, yağsız peynir, 1 tane haşlanmış yumurta.

Öğle: Yemekten önce 1 porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon taze patates yemeği.

Akşam: Yemekten önce 1 porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon balık ızgara, 1 porsiyon salata.

5. Gün

Sabah: 2 dilim (İnce) kepek ekmeği, 1 dilim tuzsuz, yağsız peynir, 1 adet domates ve 1 adet salatalık, 4 adet tuzsuz zeytin, 1 adet ceviz, 3 adet fındık, 3 adet badem, 1 adet kivi veya yeşil elma.

Öğle: Yemekten önce 1 porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon peynirli, mantarlı makarna.

Akşam: Yemekten önce 1 porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon enginar ya da kuşkonmaz, 1 porsiyon salata.

6. Gün

Sabah: 2 dilim (İnce) kepek ekmeği, 1 dilim tuzsuz, yağsız peynir, 1 adet domates ve 1 adet salatalık, 4 adet tuzsuz zeytin, 1 adet ceviz, 3 adet fındık, 3 adet badem.

Öğle: Yemekten önce 1 porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon kuzu haşlama, 1 bardak ayran.

Akşam: Yemekten önce 1 porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon balık ızgara, 1 porsiyon salata.

7. Gün

Sabah: 2 dilim (İnce) kepek ekmeği, 1 dilim yağsız, tuzsuz beyaz peynir, 1 adet domates ve 1 adet salatalık, 4 adet tuzsuz zeytin, 1 adet ceviz, 3 adet fındık, 3 adet badem, 1 adet kivi ya da elma.

Öğle: Yemekten önce 1 porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon peynirli ve mantarlı omlet, 1 porsiyon salata.

Akşam: Yemekten önce 1 porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon fırında pirinç pilavı, 1 kâse cacık.
" } ] }